Sundial House

Unnam_011(8)_final

Seoul, South Korea
[built project]

Sundial_diagram_sun
Nestled in the tranquil vicinity between Seoul and Incheon International Airport, Sundial House was designed for a retired couple and their cherished dog.

The site is located in the middle of Seoul and Incheon international airport. Small footprint of the building leaves a plenty of area of gardening for the sife and playground for the dog.

Sundial_diagram_elevation
To maximize efficiency within its compact footprint, the house is equipped with triple-glazed windows.

Sundial_diagram_suninbuilding
There are strategically placed openings for cross and stack ventilation, to bring comfort in all seasons while focusing on energy conservation.

Sundial_diagram_sundepth
The pie-shaped sundeck, positioned between the dining and kitchen areas, was designed for year-round utility, transforming with the seasons to extend the living spaces.

Sundial House
The interior blends minimalistic aesthetics with functionality, featuring an emphasis on natural light and a soothing color palette.

Sundial_plan
Kitchen area directly connecting to the exterior to merge indoor comfort with the openness of the outside environment.

Sundial_plan_bookshelf
Living room and library is divided by a structural bookshelf wall providing connection and separation at the same time.

Sundial_plan2
The exterior features a circular design with a transparent facade, merging indoor spaces with the outdoor environment and providing a welcoming approach through integrated pathways and landscaping.

Sundial_diagram_elevation_extend
To maximize efficiency within its compact footprint, the house is equipped with triple-glazed windows and strategically placed openings for cross and stack ventilation, to bring comfort in all seasons while focusing on energy conservation.

Sundial_diagram_splitfloor
Natural stacked ventilation and natural sunlight throughout the spaces enhance the family’s well-being.

1687476463738_300dpi
Sundial House proposes a new lifestyle that aims for quality of life without compromise. It is a home designed to enhance accessibility, open up to nature, and support a fulfilling life in the golden years, all within a space that is both intimate and expansive.

PROJECT CREDITS:

Architect: SsD

SsD

Jinhee Park, Principal, Columbia University Adjunct Professor 

 

RELATED WORKS:

infinite box
mass art
white block
white stadium